Na mijn studie Social work te Maastricht (1987) heb ik brede werkervaring opgedaan in het welzijnswerk. Daar merkte ik dat praten alleen niet hielp.
Op zoek naar een meer lichaamsgerichte aanpak stuitte ik op Shiatsu en dat motiveerde mij om de opleiding te gaan volgen aan de HBO Iokai Shiatsu Academie te Amsterdam. In 2007 begon ik mijn Shiatsupraktijk.

In de opleiding Heel de mens ontwikkelde ik mij verder in lichaamsgerichte coaching. Na ernstige rugklachten in 2014 verdiepte ik me in Do-In Yoga. En vanaf 2016 volg ik trainingen Geweldloze communicatie.

Als Shiatsu-therapeut ben ik lid van de beroepsvereniging Vereniging voor Iokai Shiatsutherapeuten (VIS). Ik sta in het Register Beroepsbe­oefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en als zorgaanbieder val ik onder de geschillencommissie van de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg  (SCAG).

Overtuigd van het zelfgenezend vermogen van het lichaam deel ik graag mijn kennis en ervaring om zo mijzelf en anderen te genezen en gezond te houden.

José Claessens